Kehomme joutuu kestämään paljon erilaisia muutoksia. Olivat muutokset hyviä tai huonoja, stressi ja kireydet kasaantuvat hartioidemme päälle. Pitkään jatkunut kehon kokonaisvaltainen kireystila, liikkuvuusongelmat sekä istumisen myötä veltostuneet lihakset sairastuttavat kehomme. Keho ei toimi oikein kireyksien sekä huonon liikkuvuuden takia.

 

Kehoamme ei ole luotu istumaan kahdeksaa tuntia päivässä, eikä yksi jumppatunti päivässä valitettavasti pelasta tilannetta.

TUTKITUSTI JA TODISTETUSTI TEHOKAS FUSTRA

UKK-instituutin tekemän tutkimuksen avulla on pystytty todistamaan Fustra-harjoittelun vaikuttavuutta niska- ja hartiaseudun kiputiloihin. Tutkimuksessa muita merkittäviä muutoksia tapahtui myös hartiaseudun liikkuvuuden paranemisessa, niskan, hartioiden ja olkapäiden rasittuneisuus väheni merkittävästi sekä yleinen energisyys lisääntyi selvästi.

 

Säännöllinen ja pitkäjänteinen harjoittelu edesauttaa niska- ja hartiakipujen poisjääntiä. Yhdessä ohjaajan kanssa sinulle valitaan tavoitteitasi tukeva Fustra-ohjelma ja annetaan vinkkejä arjen suorittamiseen. Ruokavalion avulla voit tukea energistä oloasi ja saada apua myös painonhallintaan. Kun kaikki osa-alueet ovat kunnossa, teet kehostasi ympäri vuorokauden toimivan ja samalla rasvaa polttavan tehokoneen.

 

Aloita pienistä muutoksista:

  1. Lisää arjen aktiivisuutta ja kulje töihin esimerkiksi pyörällä.
  2. Tee työpäivän aikana muutamia venytyksiä ja nouse aina puolen tunnin välein seisomaan.
  3. Keskity istumisasentoosi.
  4. Venyttele kesken työpäivän.

 

Niska- ja hartiakipuihin kannattaa puuttua ajoissa ja pohtia, miten voisit itse parantaa kehosi tilannetta.

Voisitko lisätä liikkuvuusharjoittelua tai lisätä arkiaktiivisuuttasi?

Entä voisitko saada ne pitkään uinuneet pakaralihakset taas aktiivisiksi?

Miltä tuntuisi suorempi ryhti ja kevyempi olo?

 

Entä jos kertoisin sinulle, että voisit päästä kivuistasi eroon Fustra- harjoittelun avulla, varaisitko tutustumistunnin?

 

 

Ryhdikkäin terveisin, Fustra-ohjaaja Kira Koskela