Fustra työhyvinvoinnin tukena

Fustra-harjoittelu

Niska- ja hartiaseudun kivut ovat työikäisillä hyvin yleisiä. Kun kivusta on tullut jokapäiväinen kaveri, työhön voi olla vaikea keskittyä. Yöunen laatu on saattanut kipujen vuoksi heikentyä, ja päivällä väsyttää. Tällöin pinna kiristyy helposti, eikä työkavereidenkaan kanssa jaksa oikein tulla juttuun. Jatkuva särkylääkkeiden käyttö ärsyttää vatsaa, mikä tekee olon entistä kurjemmaksi. Ovatko sairauspoissaolot tällöin ainoa ratkaisu? Ei, sillä Fustra auttaa.

TUTKITUSTI JA TODISTETUSTI TEHOKAS FUSTRA

UKK-instituutin virallisen vaikuttavuustutkimuksen mukaan Fustra vaikuttaa merkittävästi niska- ja hartiaseudun kipuun, säännöllisyyteen ja rasittuneisuuden tunteeseen. Johtuivatpa kivut sitten istumatyöstä tai fyysisen työn aiheuttamista vaivoista, Fustralla saadaan tutkitusti tuloksia kipujen vähentämiseen.

 

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamat vaivat ovat yksi merkittävimmistä sairauspoissaolojen syistä.

 

Pitkittyessään niska-, hartia- ja selkäkivut voivat aiheuttaa myös mielenterveyden ongelmia, mikä saattaa johtaa pitkäaikaisiin poissaoloihin. Yksi sairauspoissaolopäivä maksaa EK:n laskelmien mukaan yritykselle keskimäärin 350 euroa. Työntekijälle itselleen kyseessä voi olla elämänlaatua merkittävästi heikentävä asia. Siksi se, että työntekijä voi hyvin, on sekä työntekijän että työnantajan etu.

FUSTRAA TYÖPAIKALLE

Fustraaminen on helppo aloittaa yrityksissä esimerkiksi järjestämällä liiketestipäivä yrityksen omiin tiloihin. Työntekijät voivat etukäteen varata ajan henkilökohtaiseen liiketestiin, jossa valmentaja kartoittaa henkilön mahdolliset asentovirheet ja liikkuvuuden. Aikaa liiketestiin kuluu noin puoli tuntia. Liiketestiin osallistuja saa henkilökohtaisen palautteen sekä vinkkejä jatkoharjoitteluun sekä oman hyvinvoinnin kohentamiseen ja ylläpitämiseen. Tämän jälkeen henkilöllä on mahdollisuus halutessaan aloittaa säännöllinen harjoittelu. Pienryhmäharjoittelua on mahdollista järjestää yrityksen omissa tiloissa. Pienryhmässä harjoittelee enintään viisi henkilöä, jotta voidaan taata turvallinen ja tehokas harjoittelu kaikille.

 

Kokemusten mukaan työntekijät ovat kiitollisia siitä, että työnantaja järjestää mahdollisuuden kokeilla Fustraa työpäivän aikana. Vähemmän liikkuneilla on matala kynnys tulla liiketestiin, koska se tehdään tavallisissa työvaatteissa, eikä se vaadi välttämättä aiempaa liikuntaharrastusta. Enemmän liikkuvat ovat puolestaan pitäneet hyödyllisenä saamaansa palautetta kehonsa tilasta esimerkiksi liikkuvuuden ja lihastasapainon suhteen.

 

Fustra on erinomainen keino lisätä työntekijän työtyytyväisyyttä ja sitoutuneisuutta työnantajaan. Hyvinvoiva työntekijä on usein energinen ja aikaansaava. Hyvä ryhti ja vahva keho antavat hyvän pohjan myös henkiselle hyvinvoinnille, joka näkyy positiivisuutena työyhteisössä. Suuri vaihtuvuus ja jatkuvat rekrytointikulut ovat turha menoerä, kun ne voidaan välttää pitämällä huolta nykyisistä työntekijöistä.

 

Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan työhyvinvointiin sijoitettu euro voi tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

 

Tähän vaikuttaa muun muassa sairauspoissaolojen vähentyminen sekä parantunut asiakastyytyväisyys. Jokainen työntekijä vaikuttaa joko välillisesti tai suoraan asiakaskokemukseen. Kun hän voi työssään hyvin, viestii hän huomaamattaan asiakkaalle yrityksen luotettavuudesta, tehokkuudesta ja asiantuntevasta palvelusta.

 

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sinun työpaikallesi parhaiten soveltuva hyvinvointikokonaisuus.

 

 

Ystävällisin terveisin, Fustra-ohjaaja Jenni Pitkänen