Kun kyselen ihmisiltä mitä he tietävät Fustraamisesta, on usein vastaus ympäripyöreä. Moni ihmettelee suuresti sitä, kuinka Fustraavat asiakkaat hikoilevat niin paljon ja ovat ohjatun tunnin jälkeen silminnähden tyytyväisiä treeneihinsä.  Fustratessa kehon jumit aukenevat ja opit käyttämään kehon voimia, sanoisinko erityisellä tavalla. Lihaskalvot venyvät pikkuhiljaa auki ja yhtenä päivänä huomaat, että pystytkin esimerkiksi nostamaan jalat ylös ilman koko takaosan kireyksiä.

 

Treenien aikana käytettävien punttien painot vähenevät entisistä totutuista painoista osalla tuntuvasti, miehillä jopa kymmeniä kiloja, kun tekniikat ohjataan täysin oikeisiin suorituskulmiin. Ei ne painot, vaan se tekniikka. Lihakset kehittyvät kauniisti ja ryhtisi parantuu huomattavasti.

 

RASVANPOLTTO-OHJELMA

Fustra-ohjelmista yksi on keskittynyt täysin rasvanpolttoon. Ohjelma sopii kaikille, jotka haluavat pudottaa painoa sekä ehdottomasti niille, jotka haluavat kehittää kehonhallintaa ja sen kestävyyttä tuntuvasti. On upeaa huomata, kuinka oma kestävyys kasvaa jokaisella osa-alueella ja jatkossa muistakin harjoituksista saa niin paljon suuremman hyödyn!

 

Yhden Fustra Rasvanpoltto -treenikerran kesto on puolitoista tuntia. Siis 90 minuuttia täyttä työtä, asiakkaan tasolla. Kun treenikertoja on tehty yhdessä useampi, asiakkaat huomaavat hikoilevansa yhä enemmän ja enemmän ja miettivät, mistä se johtuu.  Tämä johtuu juuri siitä, että he oppivat kokoajan käyttämään kehoaan yhä tehokkaammin ja löytämään siitä yhä enemmän syvempiä lihaksia. Kun lopulta kaikki palaset toimivat aktiivisesti yhdessä ja optimaalisesti oikein, menee treeni todellakin perille.

 

OHJAAJAN AVULLA KOHTI TULOKSIA OMAN TASOSI MUKAAN

Moni haluaa laihtua ja kaipaa siihen kipeästi apua, ja on valmis palkkaamaan itselleen avuksi valmentajan. Yksin treenaaminen menee helposti paikallaan istuskeluksi, eikä välttämättä tule lähdettyä edes liikkumaan. Sovitut ajat kannustavat tulemaan paikalle ja pääset taas askeleen lähemmäksi omaa tavoitettasi.

 

Olet varmasti joskus treenannut liian kovia treenejä? Ollut niiden jälkeen niin puhki ja kipeä,  että seuraavat treenit eivät juurikaan houkuttele. Tai ehkä olet nähnyt vierestä, kuinka joku treenaa joko yksin tai valmentajan kanssa jopa pelottavan kovaa treeniä. Seuraat vierestä, etkä halua kokea moista. Kuitenkin haluaisit kuntoon ja saada oikeasti tuloksia.

 

Peruskunnon tulee olla rautaa, jonka päälle on vasta järkevää rakentaa kovempaa treenaamista. Esimerkiksi en suosittele aloittamaan suoraan liikkumattoman jakson jälkeen kovia punttitreenejä tai rankkoja mäkijuoksuja. Kun peruskunto on kestävä, on kaikki treenaaminen tehokkaampaa, palaudut nopeammin ja saat nopeammin tuloksia. Fustratessa juuri tämä kehon tärkein kestävyysalue kohoaa huimasti.

MILLAISTA HARJOITTELU ON?

Rasvanpoltto ohjelmassa treenataan yhdellä harjoituskerralla läpi koko keho. Koko treenin ajan edetään tekniikka edellä,suorituskertoja ei lasketa, vaan seurataan suorituksen puhtautta sekä ajan kulumista sekuntikellosta. Eli et treenaa niin, että sinun olisi saatava täyteen esimerkiksi 12 toistoa, keinolla millä hyvänsä. Juuri näillä “pakko-saada-toistot-täyteen” sarjoilla moni hajottaa itsensä tai vähintään kadottaa parhaan treeni-innon.

 

Rasvanpoltto-ohjelmaan kuuluu myös hapenottokykyä nostattavia osuuksia. Alkuun ilman intervalliosuuksia, mikäli peruskunto ei vielä riittäisi näihin sykettä nostattaviin osuuksiin. Jos kuntosi loppuu jo treenin puolivälissä, menee loput ohjelmasta täysin harakoille.

 

Rankkojen treenien jälkeen monien yöunet kärsivät, ja jälleen on sanottava – Fustraamisen jälkeen tämäkin asia on toisin. Moni asiakas sanoo nukkuvansa syvempää ja rauhallisempaa unta, vaikka treeni olisi tehty hyvinkin myöhään. Palautuminen on yksi treenaamisen kulmakivistä – huonot yöunet ja liian usein treenaaminen sekä heikko ja yksipuolinen ruokailu laskevat vain kuntoasi entisestää ja vaikeuttavat painon pudottamista.

 

Fustrassa treenaaminen on erikoista. Ohjaajasi näkee nopeasti mikä sinun henkilökohtainen kuntosi on ja muokkaa ohjelman liikkeet juuri sinun kuntosi mukaiseksi. Kaikki Fustra-ohjelmat ovat valmiiksi suunniteltu. Ohjaajat valmennetaan koulutuksissa, joita heillä on säännöllisesti ja laadunvalvontaa pidetään jatkuvasti yllä. Muun muassa nämä asiat tekevät Fustraamisesta turvallisen ja tutkitusti tehokkaan harjoitusmuodon.

SÄÄNNÖLLISYYS, TAVOITTEET JA TULOKSET

Rasvanpoltto-ohjelmaan kuuluu 20 yhteistä valmennuskertaa. Mikäli treenaat kaksi kertaa viikossa, olet palkannut itsellesi valmentajan yli kahdeksi kuukaudeksi. Tosiasiassa kuitenkin arki on aina elämässä mukana, joten usein treenijakso kestää yli kolme kuukautta. Tuona aikana pystyt saavuttamaan tehokkaita tuloksia, kun motivaatiosi on korkealla. Kaikki riippuu sinusta. Tässäkin asiassa ohjaajat auttavat sinua.

 

Suosittelen ensimmäisellä tapaamiskerralla ottamaan mittanauhamitat yhdessä valmentajasi kanssa. Tiedän, itsekin nolona mittaajan edessä seisoneena, ettei se välttämättä tunnu mukavalta. Jos et halua tehdä sitä valmentajan kanssa, niin suosittelen – mittaa kotona. Kehosi tulee kiinteytymään treenien jatkuessa ja silloin kadonneet sentit saavat sinut jatkamaan työtä yhä innokkaammin oman hyvinvointisi eteen.

 

Yhdessä valmentajan kanssa voit suunnitella kuinka tunnit jaetaan – jos jonakin kertana haluat perehtyä enemmän ruokavalioon, se onnistuu. Saat aina ruokailuun kirjalliset ohjeet, jos kaipaat enemmän; kerro se ohjaajallesi. Kun yhdistät tehokkaat treenit ja sitä tukevan ruokavalion – hämmästyt itsekin tuloksia!

 

Fustraaminen on aina yksilöohjausta, ohjaajasi keskittyy vain sinuun ja sinun parhaaseen suoritukseen. Rasvanpoltto-ohjelma on intensiivinen, sujuvasti etenevä ohjelma, jossa jokainen minuutti on suunniteltu sinulle. Kun kuntosi kasvaa, ohjelmat etenevät yhä seuraaville ja seuraaville tasoille –- jännittävä matka alkaa ja näet mihin kaikkeen meidän kehomme, myös siis sinun, pystyykään!

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja varataan sinulle näytetunti. Saat kokea, miltä Fustraaminen tuntuu sinun kehossasi – olisiko tämä sinulle sopiva treenimuoto? Tulethan ilman särkylääkkeitä, hyvin syöneenä sekä ilman muuta treenaamista sinä päivänä. Koet tuolloin parhaiten Fustraamisen tehokkuuden!

 

Sonja Räsänen

Fustra-ohjaaja

Sairaanhoitaja

Painonpudotukseen perehtynyt ammattilainen