Kovakaan treeni ei aiheuttanut kipuja

Treenit olivat todella tehokkaita, hiki virtasi alusta lähtien, ja oman maallikon ymmärrykseni mukaan liikkeet kohdistuivat juuri sinne, mihin pitikin.

– Mira Nikkilä –

Olen aina harrastanut liikuntaa, ratsastanut, käynyt joogassa, pilateksessa, kävelylenkeillä, salilla sen verran, että kunto on pysynyt tyydyttävänä. Kun ikää on tullut lisää ja työ on tietokoneen ääressä, ei kunnossa pysyminen ole enää niin helppoa.

Minulla todettiin jo lapsena synnynnäinen lonkkaluun pään pehmentymä, enkä saanut kävellä vasemmalla jalalla kahteen vuoteen. Jalan lihakset jäivät heikommiksi ja reisiluu 1,5 cm lyhyemmäksi. Jalkojen pituusero on aiheuttanut vuosien saatossa epätasapainoa lihaksistoon.

Vuosi sitten selkäni kramppasi pahasti. Hoidon yhteydessä sain kuulla, että minulla on todennäköisesti hypermobiliteettisyndrooma eli nivelien ja muun sidekudoksen yliliikkuvuus. Se ei välttämättä aiheuta oireita, mutta ilmeisesti minun tapauksessani se on yksi tekijä lihasvaivojen taustalla.

Selkäkrampin jälkeen kävin parillakin fysioterapeutilla ja tein ahkerasti saamiani jumppaliikkeitä. Ne alkoivat auttaa, mutta jouduin silti käymään naprapaatilla. Naprapaatti kertoi, että eräs hänen asiakkaansa oli saanut apua Fustrasta. Varasin tutustumiskerran. Valmentajan haastattelu ja treenit vakuuttivat minut niin, että tein sopimuksen 10 treenikerrasta.

Treenit olivat todella tehokkaita, hiki virtasi alusta lähtien, ja oman maallikon ymmärrykseni mukaan liikkeet kohdistuivat juuri sinne, mihin pitikin. Ihmeellistä oli, että kova treeni ei aiheuttanut mitään vammoja tai kipuja, joista yleensä kärsin treenatessani yksin salilla. Kymmenen treenikerran jälkeen kuntotestit kertoivat selvästi, että edistystä oli tapahtunut. Olo tuntuu hyvältä niin fyysisesti kuin henkisesti, eikä selkä ole vihoitellut koko treenikauden aikana.

Valmentajani on aina iloinen, ystävällinen ja positiivinen ja osaa myös vaatia. Olen aina joutunut ja päässyt treenaamaan täysillä, mutta en kertaakaan voimiini nähden liikaa.