Neljä kuukautta myöhemmin selkäni on kunnossa

Kokeilun perusteella vakuutuin siitä, että Fustra-yksilövalmentajani suhtautuu asiaani riittävän vakavasti ja laatii minulle yksilöllisen ohjelman, joka tarvittaessa myös muuttuu ja elää samassa tahdissa vaivani kanssa.

– Lari Salomaa –

Selkäni kipeytyi tammikuussa. Pitkänä ja huonoryhtisenä, epäsäännöllisesti urheilevana sekä aina töitä tekevänä ihmisenä olin tottunut kipuiluun. Niska-hartiakivut sekä selkävaivat olivat minulle niin arkisia, että uskoin tämänkin kivun menevän ajan kanssa ohi. Oltiin jo maaliskuussa, kun ajattelin, että apua on saatava. Etsin apua kiropraktikolta, urheiluhieronnasta sekä akupunktiosta. Lopulta sekä kiropraktikko että työterveyslääkäri kehottivat menemään magneettikuvaan, jotta selkäkivuille saataisiin selitys. Selvisi, että minulla on paha välilevyn pullistuma 4. ja 5. nikaman välissä.

Ystäväni suositteli kokeilemaan Fustraa, ja messuilta sain ilmaisen kokeilukerran. Kokeilun perusteella vakuutuin siitä, että Fustra-yksilöohjaajani suhtautuu asiaani riittävän vakavasti ja laatii minulle ohjelman, joka tarvittaessa myös muuttuu ja elää samassa tahdissa vaivani kanssa. Asetimme tavoitteeksi selkäkivusta toipumisen ja sovimme pyrkivämme treenaamaan 2–3 kertaa viikossa.

Nyt neljä kuukautta myöhemmin selkäni on kunnossa. Olemme siirtyneet seuraavalle tasolle, jolla on tarkoitus paitsi vahvistaa syviä, selkärankaa tukevia lihaksia myös vahvistaa ja valmistella kehoani siihen, että voisin taas pelata koripalloa. Se on laji, joka ei sovi yhteen akuutin välilevynpullistuman kanssa.

Tavoitteeni on totuttaa kehoni sekä mieleni säännölliseen liikuntaan, parantaa ryhtiäni sekä pudottaa painoa, voida paremmin, ilman niskanjomotusta ja selkäkipuja. Tiedän Fustran ja henkilökohtaisen ohjauksen auttavan minua pääsevän näihin tavoitteisiin!