Minä onnistuin!

”Oli mahtavaa oivaltaa, että ei tarvitse enää koskaan yhtään dieettiä tai mitään poppakonstia pitääkseen itsensä kunnossa. Fustra on elämäntapamuutos
ja sen sekä säännöllisen muun liikunnan avulla pysyn kunnossa lopunelämäni.

Olen ollut Forever Keravan jäsen reilut 4 vuotta. Liittymään minut sai sisko ja tytär. Oikeastaan kaikki alkoi väärinkäytöksestä kun molemmat saivat jäseninä lahjoittaa ystävälle kaksi viikkoa ilmaista liikuntaa. Käytin molemmat eri kaupungeissa. Kuukausi säännöllistä liikuntaa ja olin ihan koukussa.

Ajattelin että josko kiinteytyisi ja jaksaisi kymmenen polvet maassa punnerrusta. Silloinen oma ohjaajani naurahti että se on helppo homma.

Minä kävin ryhmäliikunta tunneilla ahkerasti. Muistan yhden tammikuun kun olin liikkunut 31h. Paino putosi – vähän. Jaksoin jo punnertaa muutaman. Jossain vaiheessa oli jo tunne että ei tässä ole mitään järkeä. Lihakset ei näy ja rasvaa ei saa kuorittua yltään millään. Painoin ihan alussa reilut 80kg, pituutta 175cm. Olin jossain vaiheessa syömättä sokeria noin puolivuotta ja paino putosi reilut kuusi kiloa. Mutta ne hiipi takaisin.

Sitten yhtenä sunnuntaina zumbaryhmään käveli nainen, joka oli ollut muutama viikko takaisin pyöreähkö. Ja nyt –tzimzalabim- kuin varjo entisestään. Aivan mahdottoman hyvännäköinen, hoikka, lihaksikas ja kaunis ja vaikka mitä. Sain slaagin että hitto mitä tämä on tehnyt mitä minä en tee???

Fustra oli se salaisuus. Kyselin tarkasti että mitä, missä ja miten? Sitten lähdin mukaan vaikka en uskonut että saisin aikaan mitään ihmeellisempää muutosta. Mutta olin niiin väärässä. Muistan sanoneeni PT:lleni alkukuvien otto tilanteessa, että tiedän kyllä minkä näköinen olen. Mutta kun näin itsestäni valokuvan takaapäin meinasin pökrätä.

Nyt Fustraa on takana 20 kertaa. Alkupaino 79,6 on vaihtunut 70,6:n, lihakset on näkyvissä kun rasvaa on kuoriutunut pois. Olen kaksi vaate kokoa pienempi. Selän vaivojen takia fyssarilla käyntejä ei ole ollut, jaksan paremmin, olen tyytyväisempi itseeni ja ennen kaikkea nyt osaan treenata oikein ryhmäliikuntatunneilla sekä salilla.

Alkuun kaikki oli ihan paskaliikkeitä mutta kun kroppa avautui ja paino laski, helpottui treeni sekä muu tekeminen salilla. Oli vaikea uskoa että keppijumpalla ja kehon omalla painolla saa aikaan tällaisia tuloksia.

Mahtavaa oli oivaltaa että ei tarvitse enää koskaan yhtään dieettiä tai mitään poppakonstia pitääkseen itsensä kunnossa. Ruokavaliota oli alusta asti helppo noudattaa ja koskaan ei tullut nälkä. Treenistä nautti aivan toisella tasolla kuin ennen.

Fustra on elämäntapamuutos ja sen sekä säännöllisen muun liikunnan avulla pysyn kunnossa lopunelämäni. Kiitos Fustra ja kiitos Ellu!”

Terveisin,

Kristiina Lilloiva, Forever Kerava