Fustran ansiosta sänkypotilaasta aktiivitreenaajaksi

 Tänä päivänä ei uskoisi, että vielä reilut viisi vuotta sitten olin täysin sänkypotilaana ja liikkuminen ei onnistunut vaikeiden särky- ja kiputilojen vuoksi. Lääkärit eivät enää keksineet hoitokeinoja ja minut todettiin jo alle kymmenvuoden sisällä toistamiseen täysin työkyvyttömäksi nuoresta iästäni huolimatta.

Ensin liikkumisen teki vaikeaksi loppuun kuluneet lonkat, jotka vihdoin kahdeksan vuotta sitten taistelujen jälkeen suostuttiin vaihtamaan tekoniveliin. Vuosi näiden jälkeen alkoi vasemmassa pakarassa hermosärky, joka veti kipu ja särkytilaan koko vasemman jalan.

Olin henkisesti aivan loppu järkyttäviin särkyihin sekä erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden syötiin. Lääkkeitä söin jo päivittäin kourallisen, jotta jaksoin jollain tavalla seuraavaan päivään. Yhtenä maaliskuisena päivänä löysin netistä artikkelin fustrasta ja tämän myötä chatin kautta minuun otti yhteyttä Markus Keskinen Järvenpään Foreveriltä tarjoten fustran näytetuntia. Tarkalleen ottaen tämä päivä oli 20.3.2017, jota en ikinä uskonut tapahtuvan. Aikataulujen sovittaminen yhteen tuotti alkuun hankaluuksia, kun samaan aikaan satuin täyttämään 50 v mutta lopulta näytetunti saatiin sovittua perjantaille 24.3.2017. Tämä näytetunti muutti elämäni kertaheitolla, sillä niin uskomattomalta kun kuulostaakin mutta jalan hermosärky jäi sille tunnille ja yhtään särkylääkettä en sen jälkeen ole tarvinnut niihin kipuihin ja särkyihin.

Tästä syystä kuten arvata saattaakin, olen jäänyt ” fustrakoukkuun ja tällä hetkellä takana 745 h yksilöfustratuntia ja ryhmäfustratunteja 28 h. Fustraa en jätä, kunnes fustraohjaajani sekä nykyisin myös henkilökohtainen pt Markus Keskinen kyllästyy minuun.

Ensimmäinen asia minkä huomasin pian fustran alettua oli selkeästi parantunut ryhti ja tämän jälkeen liikkuvuus, joka jatkaa edelleen kehittymistä. Painoa olen pudottanut fustran myötä lähes 60 kg mutta tavoitteeseen on vielä matkaa noin 10–15 kg, mutta jonain päivänä sen saavutan. Siitä olen varma!

Fustra on antanut minulle uuden elämän ja ilon nauttia liikkumisesta, jota lonkan tekoniveletkään eivät estä. Vuoden 2022 aikana saan vielä oikeaan polveen tekonivelen, mutta tämäkään ei tule lopettamaan treenihalujani vaan heti kun kynnelle kykenen, olen takaisin salilla fustrailemassa.

Loukkaantumisiltakaan en ole vältytty mutta nämä eivät ole treenaamistani estäneet mutta välillä menoa hidastaneet. Aina on löytynyt vaihtoehtoliikkeitä ja skaalattuja versioita.

Olen vahvasti sitä mieltä, että jokainen toimistotyöntekijä täytyisi kokeilla fustraa, sillä se on lääke moneen vaivaan. Fustran myötä minun on ollut helppo aloittaa myös crossfit että maantiepyöräily, jotka  tänä päivänä  kuuluvat omaan treenikalenteriin ja kroppa huutaa istumatyöläistä päivittäin liikkumaan entisen sängyn sijaan.