Fustra ohjaajani Daniela on aivan ihana

Huomasin käyttämälläni kuntosalilla ilmoituksen Fustrasta ja se kuulosti minusta hyvältä. Esitteessä luvattiin apua mm. ryhtiongelmiin ja keskivartalon lihasten vahvistamista. Olen kärsinyt vuosia vasemman lavan ja hartian kivuista ja hoidattanut vaivaa fysioterapeutilla, joten ajattelin fustrasta saattavan olla apua.

Fustrassa on tehty liikkeitä, jotka keskittyvät keskivartalon ja yläselän vahvistamiseen. Ohjaaja tarkkailee ryhtiäni, sillä minulla on taipumusta kääntää olkapäitä eteenpäin ja nostaa hartioita korviin. Taipumukseni johtuu heikoista yläselän lihaksista ja pahasta lihasjumista, jonka sain noin kahdeksan vuotta sitten vasempaan lapa-hartiaan. Lihasjumini on välillä parempi ja välillä huonompi, aina sen mukaan, kuinka paljon jaksan harrastaa liikuntaa tai tehdä taukojumppaa.

Tällä hetkellä fustrassa on keskitytty avaaviin liikkeisiin, koska olen hyvin jäykkä ja minun täytyy lämmitellä hyvin ennen voimaliikkeitä. Olen kuitenkin edistynyt ja jaksan/uskallan tehdä isommilla painoilla kuin aloittaessa. Fustrasta on ollut hyötyä muissa liikuntaharrastuksissani, kuten taitoluistelussa. Koska fustrassa tehdään myös lantiota ja lonkkia avaavia liikkeitä, olen huomannut sen auttavan mm. kantakäännösten harjoittelussa ja apinaliu’uissa.

Myös tavallisessa arjessa olen oppinut tarkkailemaan omaa asentoani ja korjailemaan sitä. Jos olisin hyvin kurinalainen ihminen, tekisin Fustra-harjoitteita myös omin päin. Tarvitsen kuitenkin jonkun minua ohjaamaan ja tarkkailemaan ja siksi Fustra on sopinut minulle hyvin.

Fustra-tunneilla puhumme ohjaajan kanssa myös terveistä elämäntavoista, nukkumisesta ja syömisestä. Fustraan liittyy kehonkoostumusmittaukset aina kurssin alussa ja lopussa. Olen onnistunut kevään aikana laihduttamaan muutaman kilon ja samanaikaisesti lisäämään hieman lihasmassaa ja tämä on ollut hyvin motivoivaa ja innostavaa.

Suosittelen Fustraa kaikille, jotka haluavat panostaa omaan hyvinvointiinsa ja liikkuvuuteensa. Ohjelma räätälöidään kunkin ihmisen tason ja notkeuden mukaan ja sitä muokataan edistymisen ja elämäntilanteen mukaan.

Ohjaajani Daniela on aivan ihana, hän on sopivasti vaativa, mutta myös hyvin ymmärtäväinen ja kannustava. Daniela jaksaa keskittyneesti tarkkailla ja ohjailla tekemistäni ja hän on aina iloinen ja ystävällinen. Tunnen olevani hyvissä käsissä ja harjoituksissa on aina hauskaa.

Terveisin, Petra