Korona-aika oli passivoittanut minua entisestään ja siirtyminen etätöihin vei mukanaan arjen hyötyliikunnan ja toi mukanaan huonot työasennot ja sitä kautta muun muassa niska-ja hartiasäryt sekä alaselän kivut. Päätin lähteä Fustran testitunnille kokeilemaan miltä ohjattu treeni tuntuu. Heti ensimmäinen tunti sai minut innostumaan. Fustra-ohjaaja Jenni otti minut vastaan iloisella energialla ja positiivisella, kannustavalla asenteella. Hän laati ammattitaidolla minulle sopivan treeniohjelman jossa oli riittävästi haastetta. Tavoitteiksi asetimme mm. liikkuvuuden lisääntymisen, erityisesti selän ja keskivartalon lihasten vahvistumisen, ja ylipäätään liikkumisen ilon uudelleen löytymisen.

Sijoitin omaan hyvinvointiini ostamalla 20 kerran treenipaketin. Se on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi. Riittävän pitkä aika treenata ohjatusti on vienyt minua upeasti kohti tavoitteita. Jo melko lyhyen ajan sisällä huomasin edistymistä. Se innosti jatkamaan. Joka kerta oli helppo lähteä salille, kun tiesi että siellä Jenni odottaa, tsemppaa ja kannustaa. Jenni suunnitteli treenit niin että joka kerta tunsi tehneensä töitä mutta ilman turhaa veren makua suussa. ”Less is more” onkin lause joka jää mieleeni jatkoa ajatellen: treenistä sain enemmän irti, kun tein liikkeet ohjatusti, hallitun rauhallisesti ja teknisesti oikein.

Mitä minulle on näiden 20 kerran Fustra-treenien jälkeen jäänyt käteen? Niin paljon. Liikkuvuus on selkeästi parantunut, lihakset ovat vahvistuneet, tasapaino kehittynyt, jaksan arjessa paremmin, olen oppinut kuuntelemaan kehoani, osaan kiinnittää jatkossa paremmin tekniikkaan, myös hengitystekniikkaan, huomiota, niska -ja hartiakivut ovat poissa eikä alaselkä ole kipeä. Eniten olen onnellinen siitä, miten olen löytänyt taas liikkumisen ilon, ja sen miten hyvää se tekee mielelle.

Suuri kiitos ihanalle, ammattitaitoiselle Fustra-ohjaajalle Jennille! Olit tuki ja turva tällä matkalla. Olit riittävän jämäkkä sekä määrätietoinen ohjaaja. Ja löysit aina myös positiivista sanottavaa joka kannusta yrittämään yhä paremmin. Nyt jatkan treenejä itsenäisesti. Mutta tästä jäi niin hyvä kokemus, että ehkäpä jo kevään korvalla palaan uudelleen Fustran maailmaan.