Huippu-urheilussa on äärimmäisen tärkeää ihanteellinen kehonhallinta. Lajin kuin lajin suoritukset paranevat, kun urheilija tajuaa, miten hänen kehonsa toimii.

LOTTA LEPISTÖ

Maantiepyöräilijä, MM-pronssivoittaja Lotta Lepistöstä tuli valmennettavani, kun soitin Lotalle ja sanoin, että tuus kokeilee Fustraa. Kuulumme samaan seuraan, Porin Tarmoon. Lotta saavutti Fustran perusliikkeiden avulla lisää lihashermotusta ja ‑tuntemusta. Kun lihaksissa on hyvä hermotus, niin lihassolut aktivoituvat ja lihasmuisti paranee. Lotta on nyt ulkomailla asuessaan määrätietoisesti siirtänyt tätä tietoutta pyöräilyn vaatimiin voima- ja motorisiin harjoituksiin.

FUSTRASTA TUKI URHEILIJODEN HARJOITTELUUN

Valmennan 10–15 tuntia viikossa eri lajien urheilijoita. Esimerkiksi uimari Matti Mattson ja juoksija Noora-Lotta Nezir treenaavat kanssani useamman tunnin viikoittain ja hiihtäjä Risto-Matti Hakola aina kun hän on kotikulmilla. Hakola on myös yhdistänyt Fustran omaan päivittäiseen treenaamiseensa niin, että olemme yhteyksissä puhelimitse useita kertoja viikossa. Lisäksi valmennan karateka Helena Kuusistoa ja tietysti jääkiekkoilijoita, kuten Teemu Vuorisaloa, Juuso Wallia ja Santeri Lukkaa – jääkiekkoilija kestää paremmin taklauksia, kun kroppa on aktiivinen ja tasapainoinen.

Huippu-urheilijoiden kanssa treenaaminen on motivoivaa, koska pääsääntöisesti urheilijat ovat jo todella kovassa kunnossa, mutta silti heillä saattaa oman kehon tuntemus olla hukassa. He ovat innokkaita ottamaan vastaan uusia juttuja ja haastamaan kehoaan.

Fustra on tavoitteellisille kilpaurheilijoille erinomainen oheisvalmennus, koska pystyn harjoittelun tuomien tuntemusten avulla opettamaan, miten optimaalinen kehon asento ja hallinta tuo liikkuvuutta sekä voimaa lajin kuin lajin suoritukseen.

Toivoisin, että Fustra olisi vahvasti osa suomalaisen huippu-urheilun menestystä. Lotta Lepistö osoitti toiveeni mahdolliseksi, ei vain kerran, vaan jopa kahdesti voittamalla kaksi MM-mitalia.

Tunne kehosi!

Tomi Pakarinen on 39-vuotias erityisryhmien liikunnanohjaaja, triathlonisti ja kahden liikunnallisen pojan kannustava isä. Hänestä tuli Fustra-yksilöohjaaja, koska hän on kiinnostunut kehosta ja sen toiminnasta.