Niska & Hartia

Niska & Hartia -harjoitusohjelma

Konseptoidun ja tutkitusti tehokkaan Niska & Hartia -harjoitusohjelman avulla avataan lihaskireyksiä, vahvistetaan lihaksia ja lisätään liikkuvuutta. Samalla Fustran avulla korjataan kehon virheasentoja, parannetaan kehon hallintaa ja lihastasapainoa sekä vahvistetaan ryhtiä tukevia lihaksia, kuten keskivartalon syviä lihaksia. Harjoittelun avulla niska-hartiakipu vähenee merkittävästi! Tervetuloa tutustumistunnille!

Eroon niska-, hartia- ja selkäkivuista

Ryhdikäs ja tasapainoinen keho auttaa jaksamaan arjessa. Muun muassa istumatyön, raskauden, tasaisesti kuormittavan liikunnan puutteen sekä lihaskireyksien myötä ihmisten ongelmaksi on muodostunut lihasepätasapaino, jolloin vartalon etupuolella sijaitsevat lihakset ovat vahvempia kuin selkäpuolen lihaksisto. Urheilijoilla lihasepätasapaino aiheuttaa heikentynyttä voimantuottoa, lihasparien vahvempien osien hallitessa suoritusta. Lihasepätasapaino voi aiheuttaa selkä-, hartia- ja niskasärkyjä. Harjoitusohjelmamme avulla pääset eroon niska-, hartia- ja selkäkivuista.

Fustra toimii tutkitusti

Fustra International Oy selvitti yhteistyössä UKK-instituutin kanssa Niska & Hartia -ohjelman vaikuttavuutta niska- ja hartiaongelmiin vuosina 2014-2017. Tutkimuksessa koehenkilöille tehtiin sekä alku- että lopputestit sekä vielä vuoden jälkeen seurantamittaus vaikuttavuuden osoittamiseksi. Tutkimukseen osallistujat kävivät Fustra-tunneilla kaksi kertaa viikossa, yhteensä 20 tuntia. Tutkimus osoitti, että Fustra vaikuttaa erittäin merkittävästi niska- ja hartiaseudun kipuun, sen säännöllisyyteen ja rasittuneisuuden tunteeseen. Tutkimukseen osallistui 175 vapaaehtoista naista ja miestä, joilla oli esiintynyt toistuvia niska- tai selkäkipuja ja 40 Fustra- ohjaajaa yhteensä 34 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Valmennustulos ei ollut riippuvainen valmennettavan sukupuolesta, iästä, kuntotasosta tai valmentajasta. Konseptoidun harjoitusmetodin avulla on myös laihdutettu menestyksekkäästi. Lisäksi huippu-urheilijat ovat hyötyneet Fustra-harjoittelusta, sillä sen avulla he ovat pystyneet parantamaan jo ennestään huikeita tuloksia. http://bmjopensem.bmj.com

Fustra sopii lähes kaikille

Olitpa sitten reilusti ylipainoinen tai ammattiurheilija, saat Fustra-yksilöohjaajan täyden tuen tavoitteiden saavuttamiseen. Harjoittelu tapahtuu ohjaajan kanssa, joko yksin, kaksin tai pienryhmissä. Saat juuri sinulle sopivan Fustra-ohjelman ja ruokavalion sekä täyden tuen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tämän lisäksi ohjelman haastetasoa nostetaan kehityksesi mukaan jatkuvasti. Nyt kiireiseen arkeen on myös mahdollista saada 30 minuutin Fustra-

treeniohjelma. Harjoittelu on aina turvallista ja sopii kaiken ikäisille.

Fustra-yksilöohjaaja avulla pysyvät tulokset

Fustra-ohjaajan intensiivisen valmennuksen avulla liikut oikein ja parannat kehonhallintaa. Kuntotestit ja tulosten analysointi tasaisin väliajoin ovat olennainen osa harjoitteluasi. Fustra- harjoitusohjelma valitaan vastaamaan tavoitteitasi, jolloin harjoittelu pysyy mielekkäänä ja motivoivana. Fustra-yksilövalmentajasi pitää huolen siitä, että suoritat liikkeet puhtaasti, käyttäen kaikkia liikkeeseen tarvittavia lihaksia. Harjoittelun avulla liikut oikein ja turvallisesti sekä syöt ja lepäät oikeassa suhteessa. Ohjatun liikunnan lisäksi saat neuvoja ruokavalioon.

Kun valitset fustran, tiedät mitä saat

Fustra-harjoittelu on suomalainen innovaatio, joka on valittu vuoden liikuntatuotteeksi Suomessa vuonna 2012. Se on ainoa tutkittu ja standardisoitu tuote, joka tuottaa tuloksen paikkakunnasta ja ohjaajasta riippumatta. Kun valitset Fustran, tiedät minkälaista ohjausta saat – riippumatta siitä missä treenaat. Kaikki Fustra-ohjaajat noudattavat samoja ohjausperiaatteita, ottaen tietenkin huomioon omat tavoitteesi. Fustra on erityisen hyvä valinta, jos kärsit niska-hartiaseudun tai selän alueen vaivoista. Tavoitteesi voi olla esimerkiksi myös painonpudotus ja kiinteytys, yleisen kunnon ja jaksamisen parantaminen tai lihasvoiman ja kestävyyden kasvattaminen.

Energiaa ja ryhdikkyyttä arjen askareisiin

Fustra-harjoittelu parantaa lihaskestävyyttä, hapenottokykyä, sydänlihaksen toimintakykyä ja verenkiertoa. Ryhdikkäämpää elämää varten harjoittelun aikana:

1. Avataan lihaskireydet
– Korjataan kehon virheasentoja, poistetaan kipuja ja parannetaan ryhtiä.
2. Vahvistetaan heikommaksi jääneet lihakset ja kehitetään lihaksiston hallintaa
– Parannetaan lihastasapainoa ja kehonhallintaa
3. Opetellaan käyttämään useita eri niveliä ja lihasryhmiä yhtäaikaisesti
– Kehon hallinta paranee koko harjoittelun ajan, koska liikkeet muuttuvat haastavammaksi sitä mukaa kun kehityt, samalla keskitytään liikkeiden puhtaisiin suorituksiin
4. Totutellaan oikeaoppiseen hengitystekniikkaan
– hengityksen avulla voidaan vaikuttaa muun muassa stressiin

Niska & Hartia -harjoitusohjelman sisältö

Kaikki Fustra-harjoitusohjelmat sisältävät niin alku-, puoliväli- ja lopputestit sekä ravinto-ohjelman. Annamme kaikille asiakkaillemme reseptikirjan täynnä terveellisiä ja maittavia ruokaohjeita aamupalaksi, lounaaksi, illalliseksi ja välipalaksi. Niska & Selkä -ohjelman suosituskesto on 6-8 viikkoa, ja ohjattuja treenikertoja harjoitteluohjelmaan kuuluu 20 tunnin verran, 2-3 kertaa viikossa (60 min). Ohjelmamme soveltuu erityisen hyvin urheilijoille sekä hartia- ja selkäongelmaisille.

Varaa liikeanalyysi tai tutustumistunti

Liikeanalyysistä saat analyysin lisäksi neuvoja harjoitteluun, pääset eroon niska-hartiakivuista ja saat hyvän ryhdin. Jo tutustumistunnilla huomaatte ohjaajasi kanssa kehosi vahvuudet ja heikkoudet. Tulet huomaamaan, miten pienillä liikkeillä voit saada kehosi tekemään töitä oikein ja tehokkaasti. Tutustu lisää palveluumme ja lue fustraajien kokemuksia!

Fustraa missä vain – kotona, työpaikalla tai kuntosalilla!

Haluan tietää lisää