Tunnin jälkeen askel suorastaan lentää

Harjoitusohjelma on suunniteltu juuri minulle. Saan harjoittelusta valtavasti voimaa ja iloa. Vaikka liikkeet ovat välillä vaikeita ja harjoittelu rankkaa, niin nautin joka sekunnista.


- Anna Alestalo -

Olen sairastanut monilihasreumaa (Polymyalgia rheumatica) kolmisen vuotta. PMR aiheuttaa kipua ja jäykkyyttä nivelissä ja lihaksissa lähinnä niska-hartiaseudussa ja lantion ja lonkkien alueella. Aloitin Fustra-harjoittelun joulukuussa 2015, kun työtoverini innosti lähtemään näytetunnille. Epäilin etukäteen, pystynkö harjoittelemaan, mutta valmentajani rohkaisi kokeilemaan kerrottuani hänelle sairaudestani. Jäin heti koukkuun.

Jo ensimmäisen harjoittelukerran jälkeen huomasin, että lonkkien kipu ja jäykkyys oli vähentynyt, samoin hartiaseudun kivut ja kireys. Näiden kuukausien aikana positiiviset vaikutukset ovat olleet huomattavat. Kävelen nykyään normaalisti joustavin pitkin askelin. Kipujen kiristämät ja käpertämät olkapäät ovat löytäneet oikean paikkansa. Ryhti on kohentunut. Liikkuvuus ja joustavuus ovat parantuneet. Tärkeää on myös Fustra-harjoittelun psyykkiset vaikutukset. On oma valmentaja, joka on tunneilla vain minua varten. Hän on napakka, tarkka ja huumorintajuinen.

Harjoitusohjelma on suunniteltu juuri minulle. Saan harjoittelusta valtavasti voimaa ja iloa. Vaikka liikkeet ovat välillä vaikeita ja harjoittelu rankkaa, niin nautin joka sekunnista. Tunnin jälkeen askel suorastaan lentää. Itsetuntemus ja itsetunto on kohonnut, kun olen joutunut menemään mukavuusalueeni ulkopuolelle. Fustra ei tietenkään paranna PMR:ää, mutta kyllä se helpottaa oireita, pitää kuntoa ja liikkuvuutta yllä ja kohentaa mielialaa. En halua ikinä lopettaa!

Haluan tietää lisää